Search

Callebaut blijft cacaoboeren opleiden

20140421_callebaut

Lebbeke – Chocoladeproducent Callebaut stelde begin deze maand de meest recente cijfers van zijn Growing Great Chocolate-programma voor. Het programma startte in 2012 en houdt in dat voor het volledige gamma ‘Finest Belgian Chocolate’ enkel met duurzaam geteelde cacaobonen gewerkt wordt. Om dit te bereiken leidde het bedrijf eind augustus vorig jaar bijna 40.000 cacaoboeren op. In vergelijking met 2012 is dit een stijging met 33% van het aantal opgeleide cacaoboeren. En ook dit jaar wil Callebaut nog meer boeren opleiden. “We zijn er trots op dat we zo’n groot verschil maken in de kwaliteit van de cacao, de opbrengst per hectare en het leven van de boeren ter plaatse”, zegt Cathy Manlow van Callebaut. “We blijven geloven in het Growing Great Chocolate-programma, en bedanken niet alleen ons toegewijd team en onze boeren die fantastisch werk leveren, maar willen ook onze klanten bedanken, want zonder hun passie voor onze Finest Belgian Chocolate, zouden wij geen verschil kunnen maken in het leven van de boeren.”

(foto: Barry Calllebaut)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie