Search

Jonge filosoof trekt naar het buitenland

20140503_olympia-2
Robin Tassenoy (links op de foto).

Dendermonde – Vijf leerlingen van het Koninklijk Atheneum Dendermonde namen vorige maand deel aan de Belgische preselectie van de Internationale Filosofie Olympiade. Ze kropen in hun pen en schreven een filosofisch essay met als het thema ‘Zie de mens – hij is niet meer’, over het vervagend onderscheid tussen mens en techniek. Om het extra moeilijk te maken, werd gevraagd de verhandeling in een vreemde taal te schrijven.

Robin Tassenoy, uit 5 Latijn-Wiskunde aan het KAD, werd als één van de elf laureaten uitgenodigd om de Dag van de Filosofie op 26 april in Gent en kreeg daar te horen dat hij ons land mag vertegenwoordigen op de Internationale Filosofie Olympiade.

Op deze olympiade van 15 tot 18 mei in Lithouwen zal Robin opnieuw een filosofisch essay schrijven in een vreemde taal, over een onderwerp dat hij dan voor het eerst onder ogen krijgt, met als enige hulpmiddel een woordenboek. Tijdens de driedaagse Olympiade zijn er lezingen, films, excursies en uiteraard debatten zodat de jonge filosofen hun ideeën kunnen uitwisselen met buitenlandse leeftijdsgenoten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie