Nederlandse folkloregroep te gast op meiboomplanting

20140421_meiboomplanting

Grembergen – De 36ste meiboomplanting en de jaarlijkse bloemenmarkt van volkskunstgroep Reynout vinden plaats op zondag 18 mei in Grembergen. De meiboomplanting start om 11.30 uur met een openlucht aperitiefconcert van de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia van Grembergen. Op het middaguur worden ‘satékes op ’t vier’ geserveerd en daarna vinden tal van activiteiten plaats zoals de meispelen, de winterverbranding, de meiboomplanting, optredens, volksdans, oude volksspelen enzovoort.

Reynout zorgt samen met de Nederlandse folkloregroep De Iesselschotsers, folkgroep Trio Dhoore, Het Klein Muziekske, Draaiorgel Pier Lala, Activo circusinitiatie en Reus Gust voor een onvergetelijke meiboomplanting. “Het wordt een prachtige gelegenheid om met familie, buren en vrienden een gezellige namiddag door te brengen”, vertelt Kris Dierickx van Reynout.

Samen met het stadsbestuur wordt tijdens de meiboomplanting in de Sint-Elooistraat opnieuw een bloemenmarkt georganiseerd. Bij aankoop van minimum drie perkplanten ontvang je een gratis pvc bloembak met potgrond.

Volkskunstgroep Reynout is trouwens voor de periode van vrijdag 16 tot zondag 18 mei nog dringend op zoek naar gastgezinnen voor overnachtingen met ontbijt voor de Nederlandse gastgroep. Meer informatie op het nummer 0478 66 83 28.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord