Search

Toneelgezelschap zet drie nieuwe producties op de kalender

Lebbeke – Teater De Minne en toneelkring Wij trappen een nieuw theaterseizoen op gang. De eerste productie is de tragikomedie ‘Mismokt’ van Martin Mc Donagh in een regie van Yves De Pauw. ‘Mismokt’ is een meedogenloos rauw en onweerstaanbaar komisch portret over een kleine, geïsoleerde dorpsgemeenschap. Over de hoop op een beter leven, op een toekomst. Over weg willen, maar niet kunnen… De première vindt plaats op 15 november.

De tweede productie op de kalender is ‘De Spaanse Hoer’, een groteske bewerking van ‘La Celestina’ door Hugo Claus in een regie van Renaat Moeyersoon. De oude hoer Celestina geeft haar kunsten door aan de aankomende generatie. Ze geraakt echter verzeild in een onmogelijke liefdeshistorie tussen Calisto en Melibea. Moord en dood loeren om de hoek. Noteer de première op 24 januari 2015. ‘Ivanov’ is het derde stuk dit seizoen. Het toneelstuk van Anton Tsjechov wordt geregiseerd door Benny Ceuppens. Nog geen dertig en nu al lijkt het alsof Ivanov zich ‘vertild’ heeft. Zijn vrouw Anna is ongeneeslijk ziek, zijn aanbidster Sasja creëert voor zichzelf een heldenrol door hem uit z’n depressie te willen sleuren. De openingsavond vindt plaats op 25 april 2015.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie