Zoek

Student werkt een dag voor Goedele Uyttersprot

Lebbeke – Vandaag werkten duizenden jongeren in het kader van ‘Zuiddag’ een dagje voor het goede doel, voor een project ten voordele van de kinderen in de Gaza-streek. Rob De Cock, vijfdejaarsstudent in Sint-Niklaas en afkomstig uit Dendermonde, was vandaag aan de slag op het kantoor van Goedele Uyttersprot (N-VA) uit Lebbeke.

“Hij werd rondgeleid in het Federaal en Vlaams Parlement en op het partijsecretariaat, maar ook kunnen kennis maken met het parlementaire werk en de plenaire zitting meevolgen van op de bezoekerstribune”, aldus Uyttersprot.

Rob: “ Voor mij is dit een unieke ervaring. Hier in het Parlement een dag mogen volgen en rondlopen is toch wel bijzonder: een impressionant gebouw, de sfeer die hier hangt en dan natuurlijk de vertrouwensstemming over deze nieuwe regering is werkelijk iets om nooit te vergeten.”

Zuiddag In een notendop

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren. Ze stimuleert jongeren wereldwijd om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige maatschappij. Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ waarbij meer dan twaalfduizend Vlaamse en Brusselse scholieren tussen 15 en 20 jaar één dag niet naar school gaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 40 tot 50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Voor en achter de schermen van Zuiddag krijgen jongeren de kans om competenties te ontwikkelen in functie van een actief engagement, nu en later.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie