Search

Dendermonde gehuldigd om sportaanbod senioren

sportel

sportel
Dendermonde – Op dinsdag 16 december werden in Gent de steden en gemeenten gehuldigd die zich dit jaar extra hebben ingezet om 50-plussers een rijk, gedifferentieerd en gevarieerd sportaanbod te presenteren.

“Om de titel van Sportelgemeente in de wacht te slepen, moeten gemeenten aan de 6 basiscriteria voldoen. Zo moeten ze bijvoorbeeld een overleg organiseren tussen lokale actoren en minstens 2 gemeentelijke Sportelactiviteiten organiseren. Centraal staan de inspanningen die de deelnemende gemeenten leveren om de 50-plussers van een rijk, gedifferentieerd en gevarieerd sportaanbod te laten genieten, waarbij het samenzijn, het sociale aspect en het genieten vaak even belangrijk geacht worden dan de fysieke inspanning die geleverd wordt. Want samen van het leven en sport genieten, dat is waar Sportelen voor staat”, aldus sportfunctionaris Suzy Adriaenssens.

Sportel zet aan tot meer bewegen

In totaal namen 203 gemeenten deel aan de actie en ontvingen 179 Vlaamse gemeenten de titel van ‘Sportelgemeente 2014’ : 29 Antwerpse, 33 Limburgse, 33 Vlaams-Brabantse, 45 West-Vlaamse en 39 Oost-Vlaamse gemeenten.

“Dendermonde heeft met zijn Sportelprogramma met onder meer curve bowl, badminton, gym en aqua gym de senioren volop tot bewegen aangezet. De deelname aan enkele initiatieven buiten de stad zoals de Senior Games in Blankenberge en de Sporteldag in Laarne waren een leuke aanvulling op ons eigen aanbod”, meldt Suzy Adriaenssens.

“Ook de andere voorwaarden van Bloso waren voor onze stad geen probleem en zo kon Carine Verhelst, onze schepen van sport, dinsdag uit de handen van de heer Philippe Paquay, administrateur generaal van Bloso, het plaket ontvangen dat voortaan de sportdienst zal opfleuren. Onze schepen zal ook voor 2015 de kaart van het ‘Sportelen’ trekken om onze senioren te blijven aanzetten tot bewegen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie