Zoek

Gemeenteraad keurt begroting volgend jaar goed

begroting

Dendermonde – Afgelopen week keurde de gemeenteraad de begroting voor 2015 goed. “In een moeilijk kader waarin besparingen zich opdrongen, werden in Dendermonde – tegen de stroom in – moedige keuzes gemaakt voor een sociaal en duurzaam Dendermonde”, vindt Bart Van Malderen, fractieleider sp.a in de gemeenteraad.

“Het Dendermondse stadsbestuur stond opnieuw voor een moeilijke oefening. De besparingen van de Vlaamse en federale regering zorgen er voor dat de stad op een pak minder inkomsten kan rekenen. Die besparingen hebben dus gevolgen voor het beleid van de stad en moedige keuzes drongen zich op.”

“Gemeentebelastingen gaan niet omhoog”

“Tegen de stroom in hebben we in Dendermonde duidelijke keuzes gemaakt om het verschil te blijven maken: de gemeentebelastingen gaan niet omhoog, het budget voor het OCMW blijft op peil en er wordt niet op de dienstverlening bespaard. De kostprijs voor een huisvuilzak werd na meer dan 10 jaar geïndexeerd maar wie recht heeft op een tegemoetkoming blijft gespaard en kan nog steeds rekenen op gratis huisvuilzakken.”

Betaalbaar wonen in Dendermonde

“We blijven inzetten op toegankelijk openbaar vervoer met gratis bussen op maandag, derdebetalerssyteem voor blue bikes en het autodeelproject Cambio. De stad ondersteunt verenigingen in al haar veelzijdigheid. Onze schepen van sport Carine Verhelst zette de toon met het ‘G-sportproject’ om mensen met een beperking aan het sporten te zetten. Ook wonen blijft betaalbaar in Dendermonde. Waar de Vlaamse Regering afbouwt, zet schepen Niels Tas verder in op premies om te bouwen of te renoveren omdat we merken dat dit een belangrijke stimulans is om te investeren in een energiezuinige woning. We blijven investeren in sociale woningen voor mensen die het moeilijk hebben op de gewone woonmarkt”.

“Afgesproken beleid moet nu uitgevoerd worden”

“Duurzaamheid zal de rode draad zijn doorheen onze beslissingen en ons beleid de komende jaren. De uitdagingen zijn groot: we blijven verder inzetten op duurzame mobiliteit door te investeren in fietspaden. Ook onze Schelde en Dender zien we als een ‘groene troef’ dus ook het sas in Appels, Baasrode, Dendermonde en Mespelare beschouwen we als knooppunten in een duurzame mobiliteit. Prioritair zijn ook de sociale uitdagingen. Betaalbare rusthuizen garanderen een oude dag in Dendermonde. Het subsidiedossier voor het rusthuis in Baasrode is klaar en begin 2015 kan de bouwvergunning aangevraagd worden. Het afgesproken beleid moet nu uitgevoerd worden. Met mijn collega’s in de gemeenteraad Dina Verhavert en Gino Bertin in de OCMW-raad zullen we hier mee werk van maken”, aldus Bart Van Malderen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie