Vlaanderen zingt Kerst

Vlaanderen zingt Kerst

Grembergen – ‘U zijt wellekome’ van het Davidsfonds Dendermonde is een gezellig kerstevenement voor de hele familie. De naam is een uitnodigende knipoog naar één van de oudste Vlaamse kerstliederen: ‘Nu Zijt Wellekome’. Samen met familie en vrienden kan je het kerstverhaal op een sfeervolle manier te beleven. Zing mee en herontdek de kerstliederen uit je jeugdjaren of een aantal pareltjes uit het verleden.

Een selectie uit de Vlaamse kerstliederen wordt in een specifieke volgorde gegoten zodat ze het kerstverhaal vertellen. Gastkoor is de Sint-Gregoriusgilde. Samen zingen staat centraal. Een ervaren zangleider leidt alles in goede banen, een organist ondersteunt muzikaal. Je krijgt ter plaatse ook een gratis zangbundel.

‘U zijt wellekome’ houdt het authentieke kerstgebeuren in het achterhoofd. Het is een gratis evenement met een vrije bijdrage voor een goed doel. Dit jaar is dat Het kinderfonds De Tondeldoos. Dit fonds begeleidt en helpt kansarme kinderen en hun gezinnen uit Groot Dendermonde.

Afspraak op maandag 5 januari om 14.30 uur in WZC St.-Antonius, Rootjensweg 77 in Grembergen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord