Zoek

Pater Herman Cooreman versterkt dekenale equipe Lebbeke-Buggenhout

Lebbeke – Bisschop Mgr. Luc Van Looy heeft op 25 december pater Herman Cooreman, missionaris van het Heilig Hart, benoemd tot lid van de pastorale equipe van het dekenaat Lebbeke en tot parochiaal administrator van de parochies Sint-Niklaas in Buggenhout, Sint-Amandus in Opdorp en Sint-Gerardus Majella in Opstal.

“In die zin komt er geen pastoor meer voor deze parochies, maar zal pater Cooreman in nauwe samenwerking met de parochiale medewerkers en als collegiaal lid van de dekenale equipe, met mij meewerken aan het uitbouwen van ons dekenaat tot de nieuwe parochie”, meldt Geert C. Leenknegt, pastoor-deken van Lebbeke en Buggenhout.

“Een parochieadministrator is een priester die de pastoor vervangt, maar met dezelfde plichten en rechten als een pastoor. Hij werkt nauw samen met de deken en de dekenale equipe en zal in die zin ook meewerken aan het bevorderen en coördineren van gemeenschappelijke pastorale activiteiten in het dekenaat.”

E.H. Geert C. Leenknegt: “We danken pater Cooreman, die al sinds september de weekenddiensten voorging na het vertrek van pastoor Redant, om het aanvaarden en opnemen van deze opdracht. Zijn bezieling wordt sterk geapprecieerd door de parochianen van deze drie parochies. Als Buggenhoutenaar, afkomstig van Opstal, kent hij de streek als geen ander. Zijn ervaringen uit zijn diverse functies binnen zijn congregatie zijn ook voor ons dekenaat van dankbaar belang om verder te groeien in een nieuwe samenwerkingsverbanden. We wensen hem alvast hartelijk welkom in ons midden. Op 1 januari om half elf houden we een dekenale viering in de dekenale kerk van Lebbeke met alle inwoners van onze acht parochies bij de start van het nieuwe jaar en een nieuwe samenwerking.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie