Zoek

Kids on Wheels krijgt extra duwtje in de rug

kids on wheels

kids on wheels
Sint-Gillis – Shint Splints organiseert elk jaar de ‘Ronde van Grembergen’ ten voordele van een goed doel. Dit jaar gaat het geld naar het project ‘Kids on Wheels’ van de stad Dendermonde. De cheque werd vorige week overhandigd aan schepen van Sport Carine Verhelst.

Het project ‘Kids on Wheels’ is een initiatief van Jeugdopbouwwerk en Buurtsport in samenwerking met de stad. Elke woensdagnamiddag wordt een sport- en spelaanbod in de Serboswijk voorzien. “Tijdens deze activiteiten bleken vooral de fietsen van de begeleiders erg in trek te zijn bij de kinderen. Er werd druk onderhandeld over wie nu met de fiets mocht rijden. Daarop sloegen Buurtsport via de Sportdienst, Jeugdopbouwwerk via de Jeugddienst, het OCMW, Opvoedingsondersteuning en de dienst Mobiliteit de handen in elkaar om fietsen te verzamelen en een uitleensysteem uit te werken”, aldus sportfunctionaris Suzy Adriaenssens.

“Maar het project kon wel wat extra financiële steun gebruiken. Dankzij de Shint Splints die de Ronde van Grembergen organiseren, konden herstelmateriaal, fietssloten, steps en extra fietsen aangekocht worden. Dankzij Volkswelzijn Dendermonde werd een locatie in de buurt ingericht tot fietsenatelier met ruimte voor stockage. Zo nam het project een vliegende start.”

Suzy Adriaenssens: “In de toekomst willen we met de organisatie voldoende aandacht besteden aan veiligheid en preventie. We hopen ook enthousiaste ouders van onze jonge fietsers te bereiken met ‘Kids On Wheels’, zodat de kinderen ook buiten de georganiseerde fietsmomenten hun fietsvaardigheden kunnen onderhouden.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie