Alles over de zesde staatshervorming

Dendermonde – Vrouw & Maatschappij plant op zaterdag 7 februari van 10.30 tot 12.30 uur in zaal Mariakring, Onze-Lieve-Vrouwkerkplein 8, een uiteenzetting over de zesde staatshervorming. Jurgen Goossens, ondervoorzitter Jong CD&V Regio Dender en Waas en doctoraal onderzoeker aan de Universiteit Gent, zal deze staatshervorming toelichten aan de hand van concrete voorbeelden.

Nele Cleemput, voorzitter Vrouw & Maatschappij Waas en Dender: “BHV, vandaag lijken het drie letters waarop het stof van de geschiedenis is neergedaald. Die drie letters hebben echter de langste politieke crisis uit de Belgische geschiedenis opgeleverd en niet langer geleden dan het jaar 2010 is er een regering over gevallen. Tijdens de daaropvolgende verkiezingen en de meer dan 540 dagen aanslepende regeringsvorming berichtten de media dagelijks over deze drie letters. BHV was een nationaal probleem. Maar vandaag: BHV, zei u ?”

“Wat voelt men vandaag of morgen van die verschuivende bevoegdheden? De vorig jaar geïnstalleerde regeringen kunnen een nieuw beleid ontwikkelen “van de wieg tot het rusthuis”. Elk van ons krijgt in de opeenvolgende levensfasen namelijk te maken met geboorte- of adoptiepremies, kinderbijslag, rijopleiding, het (ver)huren of de aankoop van een huis, ziekte, handicap, revalidatie, rusthuis. Bevoegdheidsverschuivingen met een invloed op het dagelijks leven genoeg dus: een op de drie volwassenen maakt vandaag bijvoorbeeld gebruik van de hypotheekaftrek bij aankoop van een woning, bijna een miljoen mensen doet beroep op dienstencheques voor de uitvoering van huishoudelijke klusjes. Voor elk van die domeinen kunnen de deelstaten nu een eigen beleid op maat ontwikkelen.”

Graag uw aanwezigheid bevestigen bij Nele Cleemput, voorzitter Vrouw & Maatschappij Waas en Dender, via secretariaat.leendierick@skynet.be.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie