Zoek

Vier leerlingen ijveren voor titel ‘best public speaker’ van België

Dendermonde – Sourko Batsjajev, Asinat Batsjajeva, Lisa De Wit en Tasnim Nasaj van het GO! Atheneum Dendermonde nemen op 7 februari deel aan de voorrondes van de achtste BBC and Telenet Public Speaking Awards.

Tijdens deze gerenommeerde wedstrijd geven Telenet en BBC Worldwide jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans om zich te bekwamen in het spreken in het openbaar in het Engels en hun mening te geven over actuele onderwerpen waar jongeren vandaag mee geconfronteerd worden. `

Een recordaantal van 241 leerlingen uit 79 scholen in Vlaanderen en Wallonië schreef zich in voor deze wedstrijd waaronder dus 4 leerlingen van het GO! atheneum Dendermonde. De deelnemers bereiden een vijf minuten durende speech voor over een bepaald onderwerp en dragen die voor aan een jury en publiek. Daarna legt een ‘question team’ hen het vuur aan de schenen tijdens een vragenronde. Nadien evalueert een jury de kandidaten op presentatie, inhoud en argumentatie.

De winnaar van de nationale wedstrijd zal ons land op 16 mei vertegenwoordigen op de International Public Speaking Competition (IPSC) in Londen. Hij of zij zal het tijdens deze internationale wedstrijd opnemen tegen landsfinalisten uit meer dan 60 verschillende landen. Ons Belgisch talent zal een speech houden rond het thema ‘Culture is not a Luxury, But a Necessity’, alsook een geïmproviseerde speech over een thema dat hij of zij ter plaatse zal uitkiezen.

Update: Asinat gaat naar de kwartfinale van de BBC and Telenet Public Speaking Awards 2015

Dendermonde, 7 februari 2015 – Asinat Batsjajeva van GO! atheneum Dendermonde stroomt door naar de kwartfinale van de BBC and Telenet Public Speaking Awards 2015. Een recordaantal van 241 leerlingen uit alle hoeken van het land schreven zich in voor de awards, maar slechts 96 kunnen een ticket naar de kwartfinale bemachtigen. Deze vindt plaats op 14 maart in Mechelen. Zal deze leerling uit Dendermonde de titel van ‘best public speaker’ op haar naam schrijven?

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie