Justitiegebouw aan Noordlaan ontruimd wegens bommelding

Dendermonde – Deze voormiddag werd via het noodnummer 101 gemeld dat “een autobus van De Lijn tot ontploffing zou gebracht worden op de Noordlaan ter hoogte van het Justitiegebouw”.

“Onmiddellijk werd door de lokale politie actie ondernomen. Het gebouw werd ontruimd en de aanwezigen werden opgevangen in het nabije Administratief Centrum. De ontruiming is rustig verlopen. Omwille van de veiligheid is een ruime perimeter is ingesteld rond het gebouw en de Noordlaan is afgezet voor het verkeer. Politie zorgt voor verkeersregeling. Het aangeraden om het centrum van Dendermonde te vermijden met de wagen. Een lijnbus werd op de Noordlaan tot stilstand gebracht en de passagiers werden eveneens geëvacueerd naar het Administratief Centrum.De bevoegde instanties zijn momenteel bezig zowel de autobus als het Justitiegebouw te doorzoeken. De situatie wordt op de voet gevolgd”, aldus het stadsbestuur.

Update: Situatie aan Justitiegebouw Noordlaan genormaliseerd na bommelding

“De bevoegde instanties hebben zowel de autobus als het Justitiegebouw doorzocht. De zoekacties wijzen uit dat het om een vals alarm gaat. De bus en het gebouw werden vrijgegeven. Iedereen kan terugkeren. Het verkeer kan opnieuw via de Noordlaan verlopen”, meldt het stadsbestuur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord