Zoek

Schaken voor beginners

schaken

Dendermonde – Wil je graag leren schaken? Dan kan je terecht bij de kwb-reeks ‘Schaken voor beginners’ die op 4, 11 en 18 maart in Dendermonde wordt georganiseerd. Iedereen is welkom, jong en oud.

“Schaken is opnieuw hip. Meer en meer jongere mensen vinden de weg naar het schaakbord. En dat is terecht: schaken is immers goed voor je probleemoplossend en creatief denkvermogen, voor je geheugen enzovoort. En het is natuurlijk ook bijzonder leuk! Overigens denken heel wat mensen dat schaken moeilijk is. Niets is minder waar: de basisregels heb je bijzonder snel onder de knie. En eens je bezig bent, bekwaam je jezelf steeds meer in deze toffe denksport”, aldus Joost Pinnoo, voorzitter kwb Dendermonde Centrum.

“Deze reeks is gericht op mensen die nog niet kunnen schaken. Niveau nul dus. Ook kinderen zijn samen met een ouder welkom. Het aantal deelnemers is wel beperkt tot 24. Wat mag je verwachten: introductie over alle schaakstukken en hun bewegingen, stap-voor-stap-praktijkoefeningen, tips en advies.” De reeks ‘Schaken voor beginners’ is een organisatie van kwb Dendermonde Centrum in samenwerking met schaakclub ’t Ros Dendermonde.

De schaakavonden vinden plaats op woensdagavond 4, 11 en 18 maart telkens van 19.30 tot 21 uur in zaal Mariakring, OLV-kerkplein 8 in Dendermonde. Leden van kwb betalen 10 euro, niet-leden 15 euro. Schaakborden en –stukken zijn aanwezig maar er is ook een vrijblijvend aanbod om een set aan te kopen voor 12,50 euro.

Inschrijven tot volzetting en zeker vóór 28 februari 2015 via schaken@kwbdendermondecentrum.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie