Schrijver Maarten Inghels op bezoek bij leerlingen

maarten inghels

Dendermonde – Het Koninklijk Atheneum Dendermonde sloot de poëzieweek af met het bezoek van dichter en schrijver Maarten Inghels. Een lesuur lang vertelt hij aan de leerlingen over hoe hij begon te schrijven en waar hij inspiratie haalt. Door in te spelen op de actualiteit en op de leefwereld van de jongeren vormt hij zijn lezing om tot een dynamische dialoog met zijn jong publiek. De vijfde- en zesdejaars luisteren aandachtig naar zijn gedichten en stellen nieuwsgierig vragen over het leven van de auteur.

Anisa Allard uit 5 Latijn Talen vertelt: “Het was interessant om eens poëzie te beleven vanuit het standpunt van de dichter. Ik ben vooral geraakt door de verhalen rond zijn gedichten voor de eenzame uitvaart van overledenen zonder familie of vrienden”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord