Search

Denderpop programmeert dit jaar ook dans

Dendermonde – Het gratis stadsfestival Denderpop op zaterdag 27 juni in het stadspark programmeert dit jaar voor de eerste keer ook dans. De organisatie werkt daarvoor samen met het Dendermondse dansgezelschap Shamado-it.

Denderpop noteerde vorig jaar meer dan drieduizend bezoekers en barst stilaan uit zijn voegen. “Allicht vindt Denderpop voor de laatste keer plaats in het stadspark, want we zijn door de explosieve groei genoodzaakt uit te kijken naar een nieuwe locatie. Maar ook deze laatste parkeditie kondigt zich aan als vernieuwend: mét streekbierentent, dansoptredens en verrassende acts”, aldus organisator Rob Huijghe.

De organisatoren willen met het festival “cultuur naar de mensen brengen”. “Het klopt dat een gratis festival organiseren veel meer tijd in beslag neemt dan te rekenen op een betalende inkom, maar we organiseren Denderpop voor onze bezoekers en ze verdienen het om gratis van topacts te kunnen genieten. Het leven kost ons al genoeg, ontspanning mag wel eens gratis zijn”, aldus Rob Huijghe.

De jongeren van Blijdorp blijven een vaste waarde op de affiche van Denderpop. “Maar nieuw is dat ook het Dendermondse dansgezelschap Shamado-it, onder leiding van Ingrid Coppieters, de toeschouwers zal verrassen met enkele showcases. Zo blijft Denderpop jeugdig talent de kans geven zich te ontplooien in een professionele omgeving”, vertelt Rob Huijghe. “Het zal vast en zeker voor de toeschouwers een verrassing zijn om ook dans op het podium te zien, maar we willen op Denderpop mensen laten kennis maken met meer dan alleen muziek”, voegt Dimitri Lemmens toe.

De headliners van het festival worden later bekendgemaakt, maar nu al is zeker dat de folk/punkgroep Nevermind Nessie en de Belgische top-dj Zohra op het podium komen.

Meer informate: www.denderpop.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie