Zoek

“We moeten onze foute voedingspatronen doorbreken”

annick kindermans

Baasrode – We willen allemaal gezonder eten en meer bewegen, maar er zijn jammer genoeg een pak slechte gewoonten die dat in de weg staan. Volgens Annick Kindermans uit Baasrode is evenwel een meer evenwichtige en natuurlijke voeding de hoeksteen van meer levenskwaliteit.

Annick Kindermans is een van de weinige orthomoleculair nutritionisten in ons land. Ze behaalde het diploma van chef-kok en ging daarna aan de slag in de cateringsector. “Ik kreeg na een tijd te maken met een ernstige ziekte waar de medische wereld weinig of geen gepast antwoord op had”, vertelt ze. “Ik ben dan na lang zoeken bij orthomoleculaire voeding terecht gekomen en ben zelfs gaan studeren voor orthomoleculair nutritionist.”

Hogere levenskwaliteit

De orthomoleculaire wetenschap bestudeert hoe je de juiste voedingsmolecules in de juiste hoeveelheid en op het beste tijdstip door het lichaam laat opnemen. Het uitgangspunt is dat met een natuurlijke voeding en aandacht voor de bereiding ervan de levenskwaliteit sterk vooruitgaat. “Ik begeleid mensen die hun voedingspatroon willen veranderen om hun algemene gezondheid te verbeteren”, licht Annick toe. “Ik ga daarbij een stap verder door te vertrekken van labo-onderzoek om te kijken welke voedingstoffen te weinig of teveel aanwezig zijn in het lichaam.”

Advies en workshops

Annick Kindermans geeft niet alleen advies, maar organiseert ook regelmatig workshops waarbij zij mensen toont hoe ze aan de hand van bepaalde bereidingen het beste uit hun voeding kunnen halen. “Het is belangrijk dat het lichaam de voedingstoffen die het krijgt aangeboden ook makkelijk kan opnemen. De manier waarop je vlees en groenten klaarmaakt, speelt daarbij een belangrijke rol”, vertelt Annick. “We kiezen voor voeding met zo weinig mogelijk bewaarmiddelen en die ook niet of nauwelijks zijn bewerkt. Een gemiddeld menu bestaat ongeveer uit 70 procent rauwe voeding en 30 procent bereide voeding.”

De huidige voedingsindustrie heeft volgens Annick Kindermans nog een lange weg af te leggen als het op gezondheid aankomt. Ze merkt evenwel toch een zekere kentering. “Het aanbod natuurlijke voeding weegt op dit ogenblik niet op tegen de massaproductie”, zegt ze. “Samen met een partner heb ik plannen om een eigen productielijn van gezonde voeding op te zetten. We zijn al anderhalf jaar bezig met het project en na de zomer gaan we ook echt van start”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie