Search

Stad wil gebruik pesticiden afbouwen

gemeenteraad

Sint-Gillis – Deze maand wordt door de stad een proefproject opgestart rond pesticidenvrij beheer in de wijk ‘Klein Parijs’ in Sint-Gillis. “We zullen voor het beheer van de openbare ruimte geen chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruiken. Om kruidgroei op verhardingen te weren, worden milieuvriendelijke technieken ingezet zoals vegen en branden”, meldt het stadsbestuur.

In de Plattenakker, Camille Marchantplein, Breestraat, Resedalaan, Rozenlaan, B. De Cockplein, H. Vandemeulebrouckeplein is van 9 tot 12 maart een grondige veegbeurt van de goten gepland.

“Als bewoner moet u ook zelf instaan voor de reinheid van het voetpad en het verwijderen van spontane plantengroei uit de straatgoot en uit de rioolroosters langs uw woning. Uiteraard pleiten wij daarbij voor een onderhoud zonder chemische bestrijdingsmiddelen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie