Zoek

“Bossen en weiden liggen bezaaid met zwerfvuil”

Dendermonde – De Wildbeheerseenheid Goudbloem/Denderland organiseerde afgelopen zondag een zwerfvuilactie. De organisatie telt 9 jachtgroepen en beheert een gebied van 1.945 hectare, waarvan het grootste gedeelte op het grondgebied Dendermonde.

“We benadrukken hiermee hoezeer we ook natuurliefhebbers zijn! Dat jagen een sociaal gebeuren is, bewezen de vele helpende handen die samen het werk lichter maakten”, aldus ondervoorzitter Lieven Busschaert.

Goudbloem/Denderland haalde zonder moeite een berg afval binnen. “Dit bewijst dat de bossen en weiden rond de Dender bezaaid liggen met zwerfvuil en illegale stortplaatsen”, aldus Busschaert.

“Aangezien er nog veel blikjes, flessen, plastic, maar ook bouwafval, keukenapparatuur, autobanden enzovoort rondslingeren, zal deze succesrijke actie snel herhaald worden. Wij willen helpen om van Dendermonde een propere stad te maken waar het aangenaam vertoeven is voor iedereen. Tevens zullen we ernaar streven dat de berg zwerfvuil kleiner wordt in onze prachtige natuurgebieden. We willen onze verantwoordelijkheid de komende jaren blijven opnemen, want afval hoort in de vuilbak!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie