Search

FC Moerstraat jubileert met grandioos volksbal

fc moerstraat

Sint-Gillis – FC Moerstraat ontstond in 1965 in de gelijknamige volksstraat toen een aantal vrienden vonden dat er weerom moest gevoetbald worden na het vertrek van het roemrijke FC Victoria.

Ze sloegen de handen in elkaar met uitbater Charel van café Lebbeke en begonnen vriendschappelijk te spelen tegen iedere vereniging die er zin in had. Vanaf de jaren 70 speelde de ploeg in liefhebberscompetities in respectievelijk het Dendermonds Verbond, Setok Aalst, Walivo enzovoort.

Ze groeide onder leiding van o.a. Chou de Bleeckere uit tot een te duchten tot nagenoeg onklopbare tegenstander. Het voetbalveld in de Coensbroekwegel werd aangelegd met goedkeuring van toenmalig waarnemend burgemeester Petrus Verhelst en de accomodaties werden stukje bij beetje met eigen mensen en middelen opgebouwd.

In het kielzog van de mannenploeg ontstonden de damesploeg, de veteranenploeg, de tweede ploeg, de kaatsploeg. De legendarische Pinksterfeesten met grote artiesten als Will Tura, Freddy Breck tot La Esterella lokten gedurende 25 jaar duizenden toeschouwers naar de reuzetent.

Reus Louis Hoera zag het levenslicht en werd feestelijk gedoopt. Nu nog zorgen de zaterdagwedstrijden voor een mooie en trouwe opkomst. De welgekende ambiance in kantine en lokaal DéjaVu is en blijft de motor van een boeiend-bloeiend gemeenschapsleven met hier en daar een hoek af.

Vandaag bestaat FC Moerstraat 50 jaar en viert ze haar gouden jubileum. De feestelijkheden starten op Hemelvaart 14 mei met een officiële ontvangst op het gemeentehuis van Sint-Gillis, gevolgd door een feestelijke kroegentocht.

De hoofdbrok is voor zaterdag 16 mei in het Gildenhuis van Sint Gillis. Vanaf 21 uur wordt het drummen voor het grandioos volksbal in de traditie van de jaren 70 met optreden van Paul Severs en animatie met Eddy Del White.

Zondag 17 mei vanaf 11.30 is iedereen welkom in de Moerstraatkantine voor het afsluitende Kippetjesfeest met aperitiefconcert door ‘Angel 86’.

De toegangsprijs tot het bal bedraagt slechts 10 euro. De kaarten zijn in de meeste cafés van Sint-Gillis verkrijgbaar. Deelname aan het Kippetjesfeest kost 12 euro voor een halve kip, gemengde slagarnituur, frietjes à volonté en dessert, kindermenu aan 6 euro.

Meer informatie: devisscher22@aim.com.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie