Zoek

Heemskinderen worden dit weekend geloot

heemskinderen

Sint-Gillis – Het is nu zaterdag 25 april een belangrijke dag voor de vzw Orde der Stalhouders (ODS) van Sint-Gillis en iedereen die het Paard van Sint-Gillis een warm hart toe draagt. Want zaterdag vindt de loting plaats van de vier heemskinderen die op 6 september, tijdens de 65ste Bloemencorso, op de rug van het paard zullen plaatsnemen en zo de eerste Heemskinderen van Sint-Gillis zullen worden sinds het paard 16 jaar geleden onder het stof verdween.

De loting vindt plaats tijdens de Bloemenmarkt van BSGO De Bijenkorf in Sint-Gillis. Geen toevallig gekozen locatie, natuurlijk. Want in 2015 worden de Heemskinderen verkozen uit leerlingen van die school. Van alle inschrijvingen die de ODS ontving werden er 22 weerhouden voor de uiteindelijke loting. Uit die kandidaten zullen nu de vier heemskinderen en twee reserves geloot worden.

De officiële loting vindt plaats om 15 uur en gebeurt in samenwerking met BSGO De Bijenkorf en vzw De Bijenraad, de oudervereniging van de school.

“Ondertussen heeft kunstenaar Staf Vinck de kop van het paard helemaal gerestaureerd zodat die klaar is voor gebruik. De Orde zelf slaagde erin om de romp en zadel ook compleet te renoveren. Ook het doek is op enkele details helemaal klaar. Dat wil zeggen dat we het paard zeer binnenkort voor het eerst weer zullen kunnen samenstellen en dat de repetities met de dragers, heemskinderen en muziek van start kunnen gaan”, aldus Tony Callaerts van ODS.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie