Mensen in armoede helpen energiezuinige toestellen aan te schaffen

gino bertin

Dendermonde – Gino Bertin zal namens sp.a Dendermonde op volgende OCMW-raad voorstellen om mensen in armoede financieel te steunen bij de aankoop van energiezuinige huishoudtoestellen.

“Mensen met energieschulden die gebruik moeten maken van energieverslindende huishoudtoestellen zoals diepvriezers, koelkasten, wasmachines, droogkasten hebben niet altijd het budget om de nieuwste energiezuinige toestellen aan te schaffen. Integendeel, net doordat ze een hoog elektriciteitsverbruik hebben, is de elektriciteitsfactuur ook hoog en wordt de financiële ruimte nog beperkter”, aldus Gino Bertin.

“Deze vaststelling is niet alleen nefast voor die mensen, maar is ook niet milieuvriendelijk. Daarom stellen we voor om die mensen te helpen om die vicieuze cirkel te doorbreken en energiezuinige huishoudtoestellen bereikbaar te maken voor hen die ze eigenlijk niet kunnen betalen.”

Gino Bertin: “Er zijn gemeenten die een leaseplan opstellen, of die de verkoop financieren met de gespaarde winst uit de goedkopere energiefactuur. SP.a Dendermonde stelt voor om in Dendermonde de aankoop van energiezuinige toestellen financieel te steunen, wanneer het een oud toestel vervangt, en wanneer de middelen ontbreken. Ook kan dit gekoppeld worden aan initiatieven die mensen helpen in het kader van rationeel energiegebruik. We vragen dan ook op de OCMW-raad van 21 april 2015 om het financieel referentiekader, dat goedgekeurd werd in januari 2014, in deze zin uit te breiden.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

Geef een antwoord