Zoek

Nieuwe glijbanen op recreatiedomein Nieuwdonk

nieuwdonk

Dendermonde/Berlare – Recreatiedomein Nieuwdonk maakt zich klaar voor de start van het nieuwe toeristische seizoen. De bezoekers en binnenkort kunnen kinderen er zich uitleven op de gloednieuwe speeltorencombinatie in de vernieuwde speeltuin. Intercommunale DDS investeert in dit project ruim 100.000 euro.

Deze week voert intercommunale DDS afbraakwerken uit aan de huidige speeltuin op recreatiedomein Nieuwdonk in Berlare. Het is de bedoeling om vanaf maandag 27 april te starten met de bouw van een nieuwe speeltorencombinatie voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, zal de vernieuwde speeltuin operationeel zijn vanaf vrijdag 8 mei.

“Een deel van de huidige speeltuin was aan vervanging toe. Het beleidsplan 2014-2018 van onze intercommunale voorziet in de investering in recreatief materiaal op domein Nieuwdonk en daar willen we dit jaar uitvoering aan geven. We hebben uiteraard rekening gehouden met de wensen van de kinderen en daarom kozen we voor een combinatie van buisglijbanen met klim- en klauterwerk, zodat ze even zoet zijn met het afleggen van het speelparcours”, aldus Gunther Van den Broeck, afdelingshoofd Streekontwikkeling.

Het totale kostenplaatje voor de vernieuwde speeltuin bedraagt 102.850 euro. Daarnaast zal de intercommunale dit jaar nog investeren in de bouw van een vogelkijkwand en een oeverzwaluwenwand en de doortrekking van het wandelpad langs de watersportvijver, zodat het pad ook geschikt zal zijn voor rolstoelgebruikers. Voor die bijkomende projecten voorziet de intercommunale een budget van 100.430 euro.

Eind vorig jaar liet DDS ook al het dak van het sanitair gebouw vernieuwen. Die werkzaamheden kostten bijna 12.000 euro.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie