Zoek

Heemskinderen zijn gekend!

peird van den halt

Sint-Gillis – Gisteren werd tijdens de bloemenmarkt van basisschool De Bijenkorf onder grote belangstelling geloot wie de vier Heemskinderen van het Peird van Sint-Gillis zou worden.

Meer dan 20 jongens hadden zich kandidaat gesteld.

Uiteindelijk zullen Mauro Boon, Daan Van Schoor, Colin Van Nuffel en Maxime De Backer de eerste Heemskinderen in 16 jaar tijd worden en zullen zij op zondag 6 september naast de bloemenwagens van het Bloemencors samen met het Peird de hoofdrol spelen in het verhaal van de comeback van het Peird van Sint-Gillis.

Wat de twee reserves betreft, speelde het lot via de onschuldige hand van schooldirectrice Anne D’Hondt een vreemd spel. Want uit alle overige kandidaten werd de tweeling Yme en Lendis Wittoeck uitgeloot.

Al deze jongens maken zich nu op om de komende weken deel te nemen aan de repetities met het paard. Op die manier zullen zij de eerste kids zijn die kennis zullen maken met de reus die 16 jaar lang uit beeld verdween.

Met de verkiezing van de Heemskinderen is een nieuwe stap gezet in de comeback van het paard. Nu rest enkel nog de selectie van de wijkschilden die het doek van het paard zullen sieren.

In de loop van de maand mei zullen deze schilden, waarvoor massaal veel inwoners van Sint-Gillis ontwerpen instuurden, gekozen worden door een professionele jury en voorgesteld worden aan het grote publiek. Op dat moment zijn alle voorbereidende werken afgelopen en zullen het paard en de Orde klaar zijn om zich in september eindelijk aan het grote publiek voor te stellen.

(tekst en foto: Orde der Stalhouders)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie