Zoek

Zaal Steenpoort gaat tijdelijk dicht

belgica bis

Dendermonde – In zaal Steenpoort in de Kerkstraat zullen de komende maanden geen culturele activiteiten plaatsvinden wegens verbouwingen. De heropening is voorzien midden oktober.

“Vanaf volgende week wordt er hard gewerkt aan een nieuw kleedje voor deze zaal en foyer.
Silke Van Damme en Jonas Vanbelle, beide laatstejaarsstudenten architectuur, bedachten het concept. Door de keuze voor warme materialen om de ruimte een meer intimistisch karakter te geven zal de zaal een heel nieuw elan krijgen. Nieuwe mogelijkheden ontstaan voor cultuurcentrum Belgica zelf, maar uiteraard ook voor wie de zaal wil huren”, meldt Belgica.

“Bij dit alles past ook een nieuwe naam: Zaal Steenpoort wordt Belgica BiS. Zo wordt de band met het moedergebouw versterkt en leggen we meer de klemtoon op de mogelijkheden op vlak van podiumkunsten.”

Belgica BiS wordt een volwaardige tweede speelplek binnen de programmering van het cultuurcentrum.

“Het nieuwe elan wordt daarenboven aangevuld met een maattarief voor verhuur aan lokale kunstenverenigingen en –collectieven die in Belgica BiS een creatie willen uitwerken. Op die manier wil cultuurcentrum Belgica een meer actieve rol spelen op vlak van ondersteuning lokale kunstenaars.”

De Werkgroep Cultureel Patrimonium Dendermonde en de oppositie hadden eerder al opmerkingen over de nieuwe naam van de zaal gegeven.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie