Zoek

Hoe De Bruynkaai en de Hollandse Kazerne opwaarderen?

de bruynkaai

Dendermonde – In 2013 selecteerde het stadsbestuur de De Bruynkaai en de Hollandse Kazerne als geschikte locaties voor strategisch belangrijke projecten. Voor beide sites is nu een ontwerpend onderzoek opgestart. Dit initiatief laat de stad toe verschillende mogelijke ontwikkelingen te bestuderen.

Schepen van ruimtelijke ordening, stedenbouw en stadsvernieuwing Niels Tas wijst op het belang van de studies voor de stad: “Dit ontwerpend onderzoek moet mee een antwoord bieden op de opwaardering van de site Hollandse Kazerne, die een enorm potentieel heeft en van grote historische waarde is voor de stad.”

“De Bruynkaai is de eerste plaats waar bezoekers aan onze stad terechtkomen. Het is de plaats waar onze stad is ontstaan aan de monding van de Dender in de Schelde. Vandaag is het een troosteloze parking. Ook hier hopen we met het onderzoek in de toekomst een mooie ontwikkeling te realiseren.”

Niels Tas: “Het stadsbestuur heeft ervoor gekozen om al vroeg in het onderzoek een eerste communicatietraject te organiseren. Daarom houdt de stad voor elk van beide projecten zowel een infoavond als een ‘gesprekstafel’.”

Op de informatieavonden zullen de aangestelde studiebureaus een presentatie geven van het al gevoerde onderzoek. Ze zijn toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

De informatieavond over de De Bruynkaai vindt plaats op woensdag 27 mei om 20 uur in het stadhuis. Op dinsdag 2 juni om 20 uur wordt de Hollandse Kazerne besproken.

Tijdens de gesprekstafels voeren beperkte groepen een actieve discussie. Voor de gesprekstafels is vooraf inschrijven vereist. Dit kan door ten laatste op 18 mei een e-mail te sturen naar stadsprojecten@dendermonde.be met uw contactgegevens en motivatie.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie