Zoeken

Nieuw jeugd- en dienstencentrum klaar voor aanbesteding

speelplaneet

Appels – Het definitief ontwerp voor de bouw van het nieuwe jeugd- en dienstencentrum in Appels is klaar voor aanbesteding. Het nieuwe centrum zal gebouwd worden naast de stedelijke basis- en freinetschool De Appelbloesem en zou in 2017 moeten klaar zijn.

In het nieuwe gebouw zullen onder meer de speelpleinwerking, de lokale verenigingen, repetitieruimte voor Jeugdkoor Jeko en de schoolgemeenschap terecht kunnen.

“Sinds de Speelplaneet een aantal jaren geleden tijdens de zomer een vaste stek kreeg op de stedelijke basisschool bezorgden ze er jaarlijks honderden kinderen een onvergetelijke zomervakantie. Deze nieuwe ruime polyvalente zaal geeft hen echter extra kwaliteitsvolle ruimte om deze zomer onze kinderen nog beter te kunnen opvangen in een aangepaste omgeving”, aldus schepenen Leen Dierick en Lien Verwaeren.

“In het ondergrondse deel komt ook een polyvalente zaal met keuken en foyer. In het bovengrondse deel zal plaats zijn voor de wijkagent.”

De kostprijs wordt geraamd op 797.575 euro. In de loop van de volgende maanden wordt de openbare aanbesteding afgerond. Het nieuwe jeugd- en dienstencentrum is vermoedelijk gebruiksklaar in 2017.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie