Nieuw jeugd- en dienstencentrum klaar voor aanbesteding

speelplaneet

Appels – Het definitief ontwerp voor de bouw van het nieuwe jeugd- en dienstencentrum in Appels is klaar voor aanbesteding. Het nieuwe centrum zal gebouwd worden naast de stedelijke basis- en freinetschool De Appelbloesem en zou in 2017 moeten klaar zijn.

In het nieuwe gebouw zullen onder meer de speelpleinwerking, de lokale verenigingen, repetitieruimte voor Jeugdkoor Jeko en de schoolgemeenschap terecht kunnen.

“Sinds de Speelplaneet een aantal jaren geleden tijdens de zomer een vaste stek kreeg op de stedelijke basisschool bezorgden ze er jaarlijks honderden kinderen een onvergetelijke zomervakantie. Deze nieuwe ruime polyvalente zaal geeft hen echter extra kwaliteitsvolle ruimte om deze zomer onze kinderen nog beter te kunnen opvangen in een aangepaste omgeving”, aldus schepenen Leen Dierick en Lien Verwaeren.

“In het ondergrondse deel komt ook een polyvalente zaal met keuken en foyer. In het bovengrondse deel zal plaats zijn voor de wijkagent.”

De kostprijs wordt geraamd op 797.575 euro. In de loop van de volgende maanden wordt de openbare aanbesteding afgerond. Het nieuwe jeugd- en dienstencentrum is vermoedelijk gebruiksklaar in 2017.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord