Zoeken

“Oversteek fietsers niet veilig genoeg”

Sint-Gillis – Op de gemeenteraad van 20 mei werd het aanvullend verkeersreglement voor het kruispunt van de Emanuel Hielstraat met de Sint-Gillislaan besproken en goedgekeurd. Hierdoor kunnen fietsers die de Emanuel Hielstraat verlaten links afslaan richting stadscentrum terwijl dit voor het andere verkeer niet is toegelaten.

“Buurtbewoners maken zich ernstige zorgen over deze maatregel en wijzen ons op de beperkte zichtbaarheid op het kruispunt”, zegt Groen-voorzitter Michel Van Driessche.

“Ze wijzen ons eveneens op de snelheid van de wagens die van de spoorwegviaduct naar beneden rijden in de richting van Sint-Gillis. We betreuren het dat er geen begeleidende maatregelen genomen worden om deze gevaarlijke situatie te vermijden.”

Michel Van Driessche: “Het is ook spijtig dat de goed werkende afdeling van de Fietsersbond over deze maatregel niet geconsulteerd werd. Met hun ideeënboek bewezen zij onlangs dat zij zeker doordachte adviezen kunnen geven. Uit dat ideeënboek blijkt dat er in Dendermonde tientallen maatregelen te nemen zijn, en we vragen ons dan ook af waarom dit nu net voorgelegd wordt zonder enige inspraak.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie