Voorzitter Lebbeekse gemeenteraad onder vuur

ann vervliet

Lebbeke – “Voor de N-VA fractie is de maat vol”, zegt gemeenteraadslid An Vervliet. “In het verleden is de voorzitter van de gemeenteraad, een taak die in Lebbeke ingevuld wordt door de burgemeester, reeds meermaals aangesproken over zijn ongepast optreden tijdens de gemeenteraadszittingen. De druppel die voor ons de emmer deed overlopen is de rechtstreekse persoonlijke aanval op één van onze fractieleden op de gemeenteraad van 30 april. We dienen met de N-VA gemeenteraadsfractie dan ook een motie van wantrouwen tegen de voorzitter van de gemeenteraad in.”

N-VA zal donderdag op de gemeenteraad voorstellen “dat de huidige burgemeester zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad overdraagt aan een door de gemeenteraad verkozen voorzitter, ander dan de huidige voorzitter, iemand die objectief optreedt en zijn rol als scheidsrechter tussen de verschillende partijen ten gronde vervult”. De motie zal door N-VA op de gemeenteraad van donderdag 28 mei worden toegelicht.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

2 reacties

Geef een antwoord