Search

Voorzitter Lebbeekse gemeenteraad onder vuur

ann vervliet

Lebbeke – “Voor de N-VA fractie is de maat vol”, zegt gemeenteraadslid An Vervliet. “In het verleden is de voorzitter van de gemeenteraad, een taak die in Lebbeke ingevuld wordt door de burgemeester, reeds meermaals aangesproken over zijn ongepast optreden tijdens de gemeenteraadszittingen. De druppel die voor ons de emmer deed overlopen is de rechtstreekse persoonlijke aanval op één van onze fractieleden op de gemeenteraad van 30 april. We dienen met de N-VA gemeenteraadsfractie dan ook een motie van wantrouwen tegen de voorzitter van de gemeenteraad in.”

N-VA zal donderdag op de gemeenteraad voorstellen “dat de huidige burgemeester zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad overdraagt aan een door de gemeenteraad verkozen voorzitter, ander dan de huidige voorzitter, iemand die objectief optreedt en zijn rol als scheidsrechter tussen de verschillende partijen ten gronde vervult”. De motie zal door N-VA op de gemeenteraad van donderdag 28 mei worden toegelicht.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

2 reacties

Geef een reactie