Zoek

“Zonder tegenslag start bouw gevangenis in het voorjaar 2016”

goedele uyttersprot

Dendermonde – Volksvertegenwoordiger Goedele Uyttersprot (N-VA) informeerde bij minister Jan Jambon naar de stand van zaken in verband met de bouw van de nieuwe gevangenis in Dendermonde.

“Los van eventuele bezwaren tijdens de procedures wordt er momenteel van uitgegaan dat de bouw van de gevangenis in Dendermonde in de eerste helft van 2016 kan aangevat worden”, liet de minister weten.

Goedele Uyttersprot: “Sinds 2003 wordt er tevergeefs gepoogd om hiermee te starten, maar het PRUP – Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan – werd twee keer vernietigd door de Raad van State.”

“Ondertussen is het nieuwe plan MER – Milieu Effectenrapport – eind maart goedgekeurd door de bevoegde administratie en is de voorlopige vaststelling van het nieuwe PRUP eind april door de Deputatie vastgelegd. Het openbaar onderzoek is ondertussen gestart. Om te vermijden dat er vertraging wordt opgelopen naar aanleiding van administratieve of procedurele zaken is er intens overleg gepleegd met alle bevoegde instanties.”

Goedele Uyttersprot: “De startdatum is afhankelijk van de procedures die nog moeten doorlopen worden en eventuele klachten die hier uit kunnen volgen, maar los daarvan wordt er van uitgegaan dat de bouwwerken voor de nieuwe gevangenis tijdens de eerste helft van 2016 kunnen aanvangen.”

“De juridische noodzaak en de sociaal-economische impact van de nieuwe gevangenis in regio Dendermonde als belangrijk gerechtelijk arrondissement, is duidelijk. Dit is dus niets te vroeg. Maar eerst is het wachten op de resultaten van het openbaar onderzoek.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. “De juridische noodzaak en de sociaal-economische impact van de nieuwe gevangenis in regio Dendermonde als belangrijk gerechtelijk arrondissement, is duidelijk”

    Als dat zo is, waarom het dan inplanten in de groene long van Dendermonde ? Doe dat op een plaats die goed bereikbaar is en waar het extra verkeer en verloedering van de buurt geen kwaad kan, een industrieterrein of iets dergelijks, neen koppig blijven en het voortbestaan van de gevangenis in gedrang brengen, proficiat lokale politici ! Hoop dat ze daar nooit komt en als er geen komt, dan zij het zo.

Geef een reactie