Zoek

Leerlingen halen 8.000 euro voor goede doelen

oscar romero college

Dendermonde – De leerlingen van het Óscar Romerocollege zamelde het afgelopen schooljaar liefst 8.000 euro in voor twee goede doelen: het Senegal-project van het Heilige-Maagdcollege en de Kovalam Surf Club, een project van Jelle Rigole, om kinderen van de straat te houden in India. Op 4 juni krijgen beide organisaties elk een cheque overhandigd.

“Als schoolteam laten wij onze leerlingen zich twee keer per jaar inzetten voor het goede doel”, meldt adjunct-directeur Pascal Putteman.

“Enerzijds is er de jaarlijkse koekenverkoop waarvan de opbrengst naar een eigen schoolproject gaat, het Senegal-project van het Heilige-Maagdcollege onder leiding van Johan Poppe en Pieter Lambrecht.”

De school steunt daarnaast elk jaar ook een minder bekend doel.

Pascal Putteman: “Dit jaar is dat de Kovalam Surf Club, een project van Jelle Rigole, om kinderen van de straat te houden in India. Onder de noemer ‘No School – No Surfing’ tracht hij hen onderwijs bij te brengen en hen, in ruil voor hun aanwezigheid in de klas, surflessen te geven. Dit tweede doel kunnen wij sponsoren dankzij de jaarlijkse paastocht. Tenslotte is onze school fiere peter van 4 kinderen in India.”

“Dit schooljaar brachten onze acties 8000 euro op die wij aanstaande donderdag, 4 juni, om 11.00 uur zullen overhandigen aan beide organisaties. Meerbepaald een check van 4.000 euro aan ons eigen schoolproject en een check van 3.500 euro aan Kovalam”, aldus Putteman.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie