Zoek

Handelaars al tien jaar actief tijdens Bloemencorso

bloemencorso

bloemencorso Michèle, Bram, Muriëlle, Carine en Nicole kijken uit naar het Bloemencorso op de eerste zondag van september.

Sint-Gillis – Sinds 2005 zorgen de handelaars van ’t Begin tijdens het Bloemencorso voor animatie in de Sint-Gillislaan van de spoorwegviaduct tot aan de kerk. De vereniging viert dit jaar op zondag 6 september zijn tiende verjaardag met een feestelijk programma.

“In 2003 sloot café De Welkom en dat betekende geen terras of drankgelegenheid meer in dit deel van de Sint-Gillislaan tijdens het Bloemencorso”, vertelt Muriëlle De Saeger van Patisserie Willems. “Enkele anciens en nieuwkomers zijn in 2005 gaan samenzitten om deze kant van de Sint-Gillislaan nieuw leven in te blazen en zo is ’t Begin ontstaan.”

“De opbrengst van onze activiteiten gaat naar de organisatie van de Bloemenworp op de avond van het corso. In de toekomst hopen we op deze manier ook een goed doel uit de regio te steunen”, licht Muriëlle De Saeger toe. ’t Begin organiseert naast verschillende activiteiten tijdens het corsoweekend ook een quiz. Deze quiz is eind september aan zijn tweede editie toe.

Het kernteam van ’t Begin bestaat uit Michèle Emanuel en Bram Van Hauwermeiren (Apotheek Emanuel), Muriëlle De Saeger (Patisserie Willems), Carine Van Obbergen (Gillis Reizen), Nicole De Man (Textiel Nicole), Carla Peytier (Assurantia Novus), Bart Cooreman (Clown Cobe), Jeremy De Smedt en Griet De Ridder (’t Groen Genoegen).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie