Search

Minister Ben Weyts bezoekt Katuit

katuit

Dendermonde – Minister Ben Weyts (N-VA), bevoegd voor Toerisme, zal morgen Katuit, de jaarlijkse Reuzenommegang in Dendermonde, bijwonen. Marius Meremans (N-VA), ondervoorzitter van het Ros Beiaardcomité dat de Reuzenommegang organiseert en volksvertegenwoordiger, nam het initiatief om de minister uit te nodigen. “Alles kadert uiteraard in de promotie van de Ros Beiaardommegang in 2020”, aldus Meremans.

“We hopen dat de Vlaamse Overheid, net als de bij de vorige editie in 2010 de Ros Beiaardommegang voluit mee promoot als topevenement in 2020. Net als toenmalig minister, Geert Bourgeois, deed voor de jongste Ommegang verwachten we dat minister van Toerisme Ben Weyts de nodige steun verleent voor dit levend stuk erfgoed. Daarom willen we Ben meteen onderdompelen in het enthousiasme van de Dendermondenaar en de hoge kwaliteit van Katuit tonen”, laat Marius Meremans weten.

“Ook de kabinetschef en rechterhand van de minister-president, Marc Andries, zal aanwezig zijn, net als de burgemeesters van Aalst en Sint-Niklaas. Vlaams-nationalisten hebben altijd een sterke voorliefde gehad voor levend Vlaams erfgoed – tevens willen we tonen dat we de Unesco erkenning meer dan waard zijn.”

Marius Meremans: “We moeten in Dendermonde meer ambitie aan de dag leggen, de voorlopige maatregelen voor de tube van de Hollandse kazerne zijn broodnodig en goed, maar tijdelijk. Een definitieve oplossing is nog niet in zicht, en die moet er wel zijn tegen 2020. Daarom moeten we als stad samen met andere partners streven naar de ontwikkeling van een belevingscentrum van de Ommegang, en ook de internationale stap durven zetten. Een project als de film Bayard of de lancering van een kwaliteitsvol kinderboek, waar onze auteurs hoge toppen mee scheren in het buitenland, bieden daarvoor mogelijkheden. Maar eerst genieten van Katuit, uiteraard!”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie