Zoek

Belgica wordt dit jaar grondig gerenoveerd

Dendermonde – Het Belgica Theater wordt dit jaar gerenoveerd. De plannen hiervoor werden eind vorig jaar door de gemeenteraad besproken. “De voorziene aanpassingswerken zijn behoorlijk omvangrijk: onder meer de inkompartij, de schouwburgstoelen, de vloerbekleding en de verlichting worden vernieuwd”, aldus de verantwoordelijke schepenen Leen Dierick en Lien Verwaeren.

“De gemeenteraad keurde alvast een investeringssubsidie goed van 29.223,92 euro als tussenkomst in de kosten voor de aankoop van boxen voor het hoofdpodium. De oude boxen verhuisden naar Belgica BiS.” De levering en plaatsing van nieuwe schouwburgstoelen wordt geschat op 120.000 euro. Er zal daarnaast ook een betere akoestische decoratie worden voorzien en een rolscherm zodat de zaal kan opgedeeld worden.

Om de werken te kunnen uitvoeren, is het theater gesloten van 1 mei tot begin oktober. In het weekend van 7 en 8 oktober wordt de heropening gepland, samen met enkele activiteiten die kaderen binnen 20 jaar Belgica. Alle werken samen worden geraamd op 320.000 euro.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie