Zoek

“Geen politiek misbruik van de reuzen”

vlaams belang

Vlaams Belang blijft bewust afwezig bij het bezoek van het Belgische koningspaar aan Dendermonde op dinsdag 25 april. “Aangezien Vlaams Belang een rechtgeaarde republikeinse partij is, zullen de raadsleden van Vlaams Belang niet deelnemen aan plechtigheden tijdens het bezoek van het niet-verkozen staatshoofd en zijn echtgenote”, laat gemeenteraadslid Stefaan Van Gucht weten.

“Dat het bezoek plaatsvindt op een weekdag, zodat schoolkinderen verplicht kunnen worden om met vlaggetjes te zwaaien, is allicht geen toeval en voor Vlaams Belang volstrekt onaanvaardbaar.”

“Vlaams Belang verzet zich bovendien met klem tegen het misbruik van de reuzen voor duidelijk politieke doeleinden”, stelt raadslid Barbara Pas (Vlaams Belang) formeel. “Dit gaat immers regelrecht in tegen de afspraken binnen het Ros Beiaardcomité om ons Dendermonds werelderfgoed niet politiek te misbruiken. Die afspraken gelden ook voor koningsgezinden.”

“Voor Vlaams Belang is het duidelijk dat men niet tegelijkertijd democraat én aanhanger van de monarchie kan zijn. Een koningshuis is tenslotte een door de belastingbetaler zwaar betoelaagde, middeleeuwse en volstrekt ondemocratische staatsvorm die zelfs in een kunstmatige staat als België niet thuishoort.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van