Bouw Hof Van Saeys start dit voorjaar

Hof van Saeys op de Oude Vest

Nog dit voorjaar gaat de eerste spade in de grond voor de bouw van Hof van Saeys op het vroegere terrein van de Abdijschool aan de Oude Vest. Het residentieel project telt 103 appartementen, met op het gelijkvloers ook een medisch centrum en enkele handelszaken. Het is intussen een jaar geleden dat de voormalige Abdijschool in het hart van Dendermonde werd afgebroken.

“De aanvang van de werken is ook het startschot voor de vernieuwingsplannen van stad Dendermonde. Hof van Saeys is met zijn ontmoetingsplein, groot aantal fietsenstallingen, ondergrondse parking en de nieuwe autovrije Mathildelaan een belangrijke schakel in de herinrichting van de Oude Vest”, zegt Lies De Smedt, woordvoerder van projectontwikkelaar Uplace.

“We zijn zeer verheugd dat we op de startknop kunnen duwen. Het beroep tegen de omgevingsvergunning is ingetrokken door de indiener. Dit betekent dat de bouw dit voorjaar ook effectief kan starten. We staan goed voorbereid in de startblokken, daardoor kunnen we de bouwtijd beperken tot 2 jaar. De opwaardering van het Dendermondse binnengebied is dus in de zomer van 2023 klaar.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven