Zoek

Geruchten over terugkeer Peird van den Halt bevestigd

peird

Sint-Gillis – Het ‘Peird van den Halt’ herleeft! Al enkele weken gonst het in Sint-Gillis van de geruchten over de mogelijke terugkeer van het ‘Peird van de halt’ en nu is het zover.

“Bij deze kunnen we officieel bevestigen dat die comeback er ook zeker zal komen. Vorige week werd de nieuwe vereniging Orde der Stalhouders van Sint-Gillis opgericht, bestaande uit een twintigtal mensen uit of van Sint-Gillis die het komende jaar het paard weer tot leven zullen wekken”, meldt Tony Callaerts namens de nieuwe vereniging.

“We kregen hiervoor de toestemming van de Vrienden van den Halt die zich tot 1999, het jaar waarin het paard voor het laatst te zien was, over het paard ontfermden. De bedoeling is om het ‘Peird van den halt’ in de bloemencorso van 2015 weer mee te laten lopen in de stoet. Het comité van de Bloemencorso, dat volgend jaar de 65ste editie van dit spektakel organiseert, gaf hiervoor haar steun en liet ook weten hier zelf ook vragende partij voor te zijn.”

Foto: Heemkring Marcel Bovyn Sint-Gillis

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie