Zoek

Vlaams Belang dient klacht in

Dendermonde – Het Dendermondse Vlaams Belang zal morgen (16 april) bij de provinciegouverneur klacht indienen. De klacht gaat over de manier waarop in Dendermonde gestemd wordt over kandidaten voor een bepaalde functie. In de Dendermondse gemeenteraad gebeuren stemmingen door in potlood een naam op een papier te schrijven. “Volgens het Praktisch Handboek voor Gemeenteracht”, zegt voorzitster Barbara Pas, “mag je achteraf niet kunnen achterhalen wie op welke kandidaat heeft gestemd.” En dat zou, volgens Vlaams Belang, wel kunnen in Dendermonde. Bovendien kan een raadslid niet t├ęgen iemand stemmen zonder zelf een kandidaat naar voor te schuiven. Voorgedrukte stembriefjes gebruiken met naast elke naam een vakje ‘ja’ en ‘neen’ is volgens het Vlaams Belang de juiste manier van stemmen.

De vergaderingen van de gemeenteraad kenmerkten zich tot nu door urenlange stemrondes. Dat de stemmingen bijzonder saai zijn, erkent ook Barbara Pas. Zij moet bovendien, samen met Marijke Collier van CD&V / N-VA, telkens weer de stemmen gaan tellen. “Ik zit er niet mee in”, vertelt ze, “ook al kan je de uitslag op voorhand al raden.” Tot nu toe is geen enkele kandidaat die is voorgedragen door het Vlaams Belang aanvaard. “Zodra een van onze kandidaten is verkozen, zullen we er geen meer voordragen”, zegt mevrouw Pas. Tot dan, of tot er geen mandaten meer te verdelen zijn, zullen de gemeenteraden door de vele stemmingen lang blijven uitlopen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie