Zoeken

Landschapswandeling tussen Aalst en Dendermonde

Dendermonde – Het Denderlandschap tussen Aalst en Dendermonde is nog verrassend intact gebleven. Zowel langs de rechter- als de linkeroever kunnen wandelaars en fietsers genieten van een open ruimte met een totale oppervlakte van meer dan 500 hectare! Naar Vlaamse normen, en zeker in dit dichtbevolkte stukje Vlaanderen, is dit zeldzaam te noemen.

De Vlaamse overheid heeft deze landschappelijke waarde overigens bevestigd door de officiële erkenning van de natuurreservaten Denderbellebroek en de Wiestermeersch , beide gelegen aan de rechteroever van de Dender tussen de dorpskommen van Wieze en Denderbelle. Bovendien ligt aan de overkant van de Dender , kant Mespelare , nog een natuurgebied, de Hogedonk. Knotwilgenrijen, oude Dendermeanders, sloten en hooilanden kenmerken dit landschap.Maar Vlaanderen zou Vlaanderen niet zijn moest ook deze unieke open ruimte niet bedreigd zijn.

Heb je zin om mee te genieten van deze laatste open ruimte tussen Aalst en Dendermonde en ondertussen wat meer te vernemen over het verleden, het heden en de toekomst van dit gebied en de laatste ontwikkelingen in het dossier?

Op zondag 20 april plant Raldes in het kader van de ‘Dag van de Aarde’ een landschapswandeling tussen Aalst en Dendermonde. Deelnemers verzamelen om 14 uur aan de kerk in Mespelare.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie