Zoek

In Grembergen wordt er gesnuffeld dit weekend

Grembergen – Zoals elk jaar heeft het Grembergse jeugdhuis Snuffel een stevige affiche voor Grembergen Snuffelt. De festiviteiten beginnen op vrijdag 12 september en houden pas op op maandag.

Het kermisweekend start op vrijdag 12 september met een gratis kermisfuif. Tijdens en na het vuurwerk is er in de tent een happy happy hour voorzien.

Een straffe live-affiche belooft veel goeds voor zterdag 13 september, met het Lebbeekse Maximum Basie, onder leiding van Rick Vermeir als opener.  Vervolgens staat de stevige live-band Rye Jehu geprogrammeerd, derde op Humo’s Rockrally van 2006. Als kers op de taart komt Janez Detd een thuismatch spelen. Inkom 7 euro VVK. Kassa: 9 euro. Na het optreden is er een afterparty met de huis-DJ’s Black & White en DJ Gino.

Zondagmorgen 14 september zijn de snuffelaars vroeg uit de veren voor een mountainbiketocht van 35 of 55 kilometer met een gratis trappist aan de aankomst. De tocht vertrekt aan het snuffelcafé. ’s Avonds is het de beurt aan komiek Freddy De Vadder om de boel wat op te vrolijken. Achteraf treedt de Grembergse coverband the Wizards op die het publiek in de tent zeker en vast in de tent zullen houden. Inkom VVK 6 euro, 8 euro aan de kassa.

Zoals de traditie het vereist is er dit jaar ook een avondrommelmarkt. Op maandag 15 september zijn er in de tent pannenkoeken, koffie en streekbieren te verkrijgen. Om 14 uur komt de huisband van jeugdhuis Snuffel, Captain Iglo & the Fishsticks, optreden. Nadien spelen The Kinky Tunes, een jazzcollectief uit de buurt van Hamme. Alom bekend is ook de Rodedraadfuif, erg in trek bij menig Snuffelaar om de kermis mee af te sluiten.

Voorzitter Maarten Van Der Vorst wijst er op dat dit een erg Grembergse affiche geworden is met Janez Detd,. The Wizards en Captain Iglo & the Fishsticks en laten we ook onze DJ’s niet vergeten, DJ Black & White en DJ Gino. Wat de affiche echter zo uniek maakt is dat ze evenzeer aangevuld is met talent van buitenaf zoals Freddy De Vadder en Rye Jehu en The Kinky Tunes. Grembergen Snuffelt is met andere woorden veel meer dan een Grembergs Onderonsje.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie