Zoek

“Jazz nog een grotere betekenis geven”

Dendermonde – Cultuurcentrum Belgica pakt voor de eerste keer uit met een sterk jazzaanbod. “Samen met de verbreding van het vroegere Ho(o)rizonmuziekluik wordt resoluut gekozen voor introductie van jonge en hedendaagse jazz. Belgica, Jazzcentrum Vlaanderen en Honky Tonk Jazzbunker slaan de handen in elkaar om ‘Dendermonde jazzstad’ een nog grotere betekenis mee te geven”, zeggen de initiatiefnemers.

De drie organisaties stapten in het project Jazzlab Series. “Wie in Vlaanderen spreekt over hedendaagse jazz kan niet rond de Jazzlabseries heen. Een instap in dit professionele netwerk voor Belgische jazz lag dan ook nogal voor de hand. JazzLab Series bestaat dit jaar 15 jaar en is intussen uitgegroeid tot de grootste organisator van jazzconcerten in Vlaanderen. JazzLab Series ondersteunt en promoot voornamelijk jazz van eigen bodem met een bijzondere interesse voor de jonge generaties maar kijkt ook voorbij de landsgrenzen.”

Cultuurcentrum Belgica was op zoek naar een geschikte plek voor de kleinschalige jazzconcerten uit de Jazzlabseries. Een geschiktere locatie dan de jazzbunker is in Dendermonde amper denkbaar. Liefst drie concerten uit deze jazzreeks zullen plaatsvinden in het sfeervolle kader van de Honky Tonk Bunker.

Het volledige programma:

– Jef Neve Trio – 3 oktober – CC Belgica
– Free Desmyter Quartet – 16 oktober – Honky Tonk Bunker
– Florizoone, Massot en Horbaczewsky Trio – Huis Van Winckel
– Animus Anima – 22 januari – Honky Tonk Bunker
– Alano Gruarin feat. Carlos Nardozza – 9 mei – Honky Tonk Bunker

Alle info en tickets concerten: www.ccbelgica.be | 052 20 26 26
Tickets voor de Jazzlabconcerten kosten 10 en 8 euro (red./abo/voor de hele reeks)

Bezoek ook www.jazzlabseries.be!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie