Ook binnen gevangenismuren aandacht voor ‘t Peirt

Dendermonde – Dat de Ros Beiaardommegang het evenement van het jaar is, zullen ze ook in de gevangenis geweten hebben.

“Naast het wachten op of uitzitten van een straf moet er immers nog ruimte zijn voor het menselijke aspect. Gedetineerden komen vroeg of laat opnieuw in de maatschappij terecht, een maatschappij die hen nog niet volledig heeft uitgestoten”, aldus Annelies Jans van de Vlaamse overheid.

“De doortocht van het Ros Beiaard zal niet zomaar aan de gedetineerden voorbij gaan. De gedetineerden die er opgesloten zijn, mogen zich voor even Dendermondenaar wanen. Bovendien is het een manier om hen met bestaande tradities in contact brengen; een ideale gelegenheid om een vleugje cultuur binnen de muren te brengen.”

Verschillende activiteiten

“Creatieve geesten zijn volop bezig met het maken van schilden en vlaggen. Ze hebben al een speciaal exemplaar gemaakt dat opgehangen zal worden aan de gevangenismuur en zal zichtbaar zijn van op de Oude Vest”, aldus Annelies Jans. Er is verder een affichewedstrijd en een optreden van de jazzgroep The 9th Lane. Zondag 30 mei worden in de gevangenis ook Dendermondse streekgerechten geserveerd.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord