Zoek

DDS wil zonnepanelenpark

Appels – De intercommunale DDS wil een zonnepanelenpark, met ongeveer 9800 fotovoltaïsche panelen, oprichten op de oude stortplaats in Appels. Daarvoor werkt het samen met Solar Technics, een dochteronderneming van Fabricom. Op de site zou 20 jaar lang jaarlijks 2.000.000 kWh groene stroom kunnen geproduceerd worden. Die stroom zal in de eerste plaats dienen om de afvalverwerkingsinstallatie van Verko van energie te voorzien. Daarnaast wil DDS 15 kiloVolt ter beschikking stellen op het hoogspanningsnet van Eandis.

Voor het plan definitief wordt, moet nog nog een haalbaarheidsstudie afgewerkt worden. Als daar alle lichten op groen staan, kunnen de werken starten. De 16.170 vierkante meter zonnepanelen kunnen dan tegen eind dit jaar geïnstalleerd zijn. De kostprijs van het project bedraagt 7 miljoen euro.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie