DDS wil zonnepanelenpark

Appels – De intercommunale DDS wil een zonnepanelenpark, met ongeveer 9800 fotovoltaïsche panelen, oprichten op de oude stortplaats in Appels. Daarvoor werkt het samen met Solar Technics, een dochteronderneming van Fabricom. Op de site zou 20 jaar lang jaarlijks 2.000.000 kWh groene stroom kunnen geproduceerd worden. Die stroom zal in de eerste plaats dienen om de afvalverwerkingsinstallatie van Verko van energie te voorzien. Daarnaast wil DDS 15 kiloVolt ter beschikking stellen op het hoogspanningsnet van Eandis.

Voor het plan definitief wordt, moet nog nog een haalbaarheidsstudie afgewerkt worden. Als daar alle lichten op groen staan, kunnen de werken starten. De 16.170 vierkante meter zonnepanelen kunnen dan tegen eind dit jaar geïnstalleerd zijn. De kostprijs van het project bedraagt 7 miljoen euro.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord