Zoek

Oudegem viert feest op 3, 4 en 5 september

Oudegem – Op 3, 4 en 5 september wordt in Oudegem opnieuw gefeest. Zaterdag 3 september om 10 uur vindt de traditionele jaarmarkt en rommelmarkt plaats. Om 11.00 en 12.30 uur verrast toneelvereniging De Filosoof van Haagem de jaarmarktbezoekers met het wagenspel ‘Titten, Naten en Coletje’ op het petanqueplein.

Om 17 uur vertrekt aan café De Filosoof aan de Oudegemse baan het wielercriterium voor juniores op gesloten omloop, een organisatie van Koninklijke wielerclub Eendracht. Tijdens deze activiteiten is verkeersomlegging voorzien.

Zondag 4 september

De feestcommissie organiseert op zondag 4 september de 44ste de ‘Gouden Petattenworp’. Men gooit zoals elk jaar van op de pui van het gemeentehuis duizend verpakte petatjes. In één van de pakjes zit een uniek en handgemaakt gouden sierraad.

Als aanloop naar de Gouden Petattenworp start om 18 uur aan het stationsplein een reuzenstoet. De stoet trekt via de Oudegemse Baan, dorp, Hofstraat, O.-L.-Vrouwstraat, Bleienpark en Lambroeckstraat tot op het dorp waar de apotheose plaatsvindt.

De drie Haagemse reuzen Petatje, Jef Scheirs en Pierre Vertongen worden vergezeld van enkele personnages uit de Filosoof van Haagem, 15 reuzen uit de regio, de steltenlopers uit Merchtem, een ezelparade en twee fanfares.

Rond 19 uur begint op het dorp de apotheose van de stoet en meteen ook van ‘Haagem kermis’. Titten zal van op de pui van het gemeente ‘zijn volk’ toespreken. Ook Petatje 2011, Daan Van Landuyt, geeft een korte toespraak.

Maandag 5 september

Maandag 5 september vindt van 14.00 tot 15.30 uur de kinderjaarmarkt in de Nederstraat en Sint-Sebastiaanstraat plaats. Om 21 uur wordt een groots vuurwerk afgestoken, voorafgegaan door het wagenspel van toneelvereniging De Filosoof van Haagem.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie