Zoek

“Duurzame langetermijnoplossing”

Dendermonde, 31 jaar, Advocaat

Dendermonde – Lijsttrekker Matthias Coppens moet Groen opnieuw op de kaart zetten in Dendermonde. Hij neemt op donderdag 11 oktober eveneens deel aan Het Groot Dendermonds Kopstukkendebat in cultuurcentrum Belgica.

Wat doe je in je vrije tijd? Joggen, fitness, badminton, lezen, (laatste tijd allemaal iets te weinig)

Hoeveel zetels denk je realistisch te kunnen halen op 14 oktober? 2

Waarom wil je burgemeester worden? Wij hebben niet de ambitie om de burgemeester te leveren, wél om mee te werken aan een sociaal, bruisend en groen Dendermonde. Groen gaat steeds voor de duurzame langetermijnoplossing. Omdat die visie al eens ontbrak de voorbije legislatuur is het noodzakelijk dat Groen opnieuw vertegenwoordigd is in de Dendermondse gemeenteraad.

Waar wil je extra in investeren? Ouderenzorg. In de nabije toekomst zijn meer investeringen nodig, ook in Dendermonde. De mogelijkheid om thuis te kunnen blijven wonen is uiteraard belangrijk. Maar ook de mogelijkheid om binnen de eigen deelgemeente de volgende stap te kunnen zetten naar een serviceflat, zorghuis, rusthuis… is noodzakelijk.

Politiek is keuzes maken: waar ga je dan minder uitgeven? De laatste tijd nogal veel gehoord over zware boeteclausules en verbrekingsvergoedingen rond de bouw van de gevangenis, ondanks de zeer voorzienbare Raad van State-procedure. Als op stadsniveau even zorgzaam wordt onderhandeld, zijn daar ongetwijfeld besparingen mogelijk. Bij de meeste overheidsdiensten, ook de gemeentelijke, kan er aan efficiëntie gewerkt worden.

Stel dat je burgemeester mag zijn de komende zes jaar: wat zou eind 2018 het grootste compliment zijn dat men je kan geven? Een burgemeester geweest zijn die luistert en blijft luisteren naar al zijn inwoners. Ook naar zijn burgers die kritiek hebben of een andere mening zijn toegedaan. Die participatie en inspraak op een hoger niveau getild heeft, en met open geest blijft werken aan het draagvlak voor moeilijke beslissingen, ook met ’tegenstanders’.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie