“Wat goed is behouden en verbeteren waar kan”

Klaartje Van Havermaet is een van de nieuwkomers in de Dendermondse politiek.

Dendermonde – Klaartje Van Havermaet (N-VA) en Stijn Pluym (Open VLD) werden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen door hun partij hoog op de lijst geplaatst. Wie zijn deze relatieve nieuwkomers?

Klaartje Van Havermaet is een van de nieuwe gezichten op de Dendermondse N-VA verkiezingslijst. Als nieuwkomer op de tweede plaats is ze op basis van de verwachte winst voor de partij zeker van een plaats in de gemeenteraad.

De politica is 28 jaar en groeide op in Hamme. Ze woont sinds 2010 in Dendermonde en pendelt op werkdagen naar Brussel waar ze werkt als persoonlijk assistent van N-VA Vlaams parlementslid Lieven Dehandschutter. “Ik studeerde politieke wetenschappen in Gent en ben via mijn job in de politiek terechtgekomen. Ik ben elke dag bezig met politiek en dus was de stap naar een zichtbare plaats op de verkiezingslijst niet zo groot” vertelt ze.

Hoe goed kent ze Dendermonde intussen? “Ik heb de voorbije twee jaar de grote dossiers binnen de verschillende werkgroepen van N-VA Dendermonde gevolgd. Op basis daarvan heb ik voor mezelf vijf thema’s bepaald waar ik de komende tijd aan wil werken.”, aldus Klaartje Van Havermaet. “Ik wil gaan voor een meer dynamisch stadscentrum met meer cultuur, vrijetijdsmogelijkheden, betere winkelstraten, meer groen enzovoort. Het hele pakket waardoor het stadscentrum een aangename plaats wordt om te wonen, te winkelen of te bezoeken. Ook wonen vind ik belangrijk. Ik ben zelf spaarzaam en efficiënt en tegen verspilling. Ik denk dat de stad waar dat mogelijk is moet besparen, niet door het schrappen van noodzakelijke investeringen, wel door structurele ingrepen. Mobiliteit is belangrijk. Zeker het parkeerbeleid in de binnenstad is dat, maar ook bijvoorbeeld het onderhoud van fietspaden. Tot slot, wil ik het sociaal weefsel in de wijken versterken door activiteiten – zoals een buurtbarbecue – te stimuleren. In het algemeen wil ik alles wat goed is behouden en verbeteren waar kan”.

Over winst of verlies tijdens de komende verkiezingen blijft ze eerder op de vlakte. “We houden onze beide voeten op de grond. Het is spannend aftellen naar 14 oktober en uiteindelijk is het de kiezer die beslist”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie