Zoek

“Afgeschafte treinen zijn slag in gezicht van de treinreizigers”

Dendermonde – De NMBS past op zondag 9 december zijn dienstverlening aan en volgens Jef Maes van LSP Dendermonde 170 treinen worden afgeschaft. “Dit is op enkele maanden tijd een zoveelste slag in het gezicht van de gebruikers en de werknemers van het spoor”, zegt Maes.

“Dendermonde blijft één van de grootste slachtoffers binnen dit besparingsverhaal. Niet alleen heeft 20% van de afgeschafte treinen rechtstreeks betrekking op Dendermonde, maar zullen er ook 4 overwegen gesloten worden, zonder duidelijk alternatief. Wat tot plaatselijke verkeershinder zal leiden. Het stadsbestuur is in woorden tegen al deze besparingsmaatregelen, maar de daden blijven uit. Op 1 september organiseerde het ABVV in Dendermonde een debat over de situatie bij de NMBS. Alle partijen die deelnamen aan de verkiezingen waren uitgenodigd. De NVA beloofde toen bij monde van hun lijsttrekker, Marius Meremans, dat ze de volledige gemeenteraad ging oproepen om een gezamenlijk schrijven te richten naar de directie van de NMBS om het terugdringen van de besparingsmaatregelen en een betere communicatie te eisen. De overige deelnemers aan het debat waren onmiddellijk akkoord met dit voorstel. Tot op heden is daar nog steeds niks met deze belofte gedaan”, laat Jef Maes in een persmededeling weten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Beste,

    Dit initiatief is op de gemeenteraad van september al genomen door Niels Tas van sp.a .Dit was een bijkomend punt op deze gemeenteraad.
    Het werd gesteund door alle fracties.

    mvg,
    M Meremans

Geef een reactie