Zoek

“Zijn investeringen in laad- en loskades rendabel?”

Baasrode – Op de provincieraad van 8 oktober uitte raadslid Annemie Demuyt (N-VA) haar bezorgdheid over de mobiliteit bij het project Oude Briel en het transport over water.

“Als je diverse schippers bevraagt, dan zullen sommigen zeggen daar te kunnen keren, anderen zullen zeggen dat dit moeilijk of onmogelijk is. Ook zullen sommigen het laten afhangen van het tij. Er blijft ook de mogelijkheid om met het schip achterwaarts te varen tot een plek waar wel gekeerd kan worden.”, antwoordde de bevoegde gedeputeerd.

Annemie Demuyt: “Het verhaal deed al een tijdje de ronde dat het aanleggen en keren van grotere schepen in Baasrode niet eenvoudig gaat zijn. Dit wordt nu ook bevestigd door het antwoord van de gedeputeerde. Men kan blijkbaar niet inschatten hoeveel boten er per getij naar Baasrode kunnen varen. Uit het MER (Milieueffectenrapport) blijkt duidelijk dat de aan te leggen kades intensief moeten gebruikt worden om hun investering waard te zijn. We vrezen dat de rendabiliteit van het project in het gedrang komt.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie