Studentenbedrijfjes als opstap naar het echte werk

studentenbedrijf

Dendermonde – De leerlingen van het zesde jaar economie aan het Koninklijk Atheneum Dendermonde leren in de praktijk hoe een bedrijf werkt. Zo zijn er in de klas vijf studentenbedrijfjes. De leerlingen nemen om de beurt de rol van manager, bediende en arbeider op. Zo ervaren ze de verschillende functies in de praktijk.

Marjolein Buelens en Cynthia Rombout van het Studentenbedrijf Impress stonden zaterdag op de garageverkoop van Buggenhout. Ze verkopen tweedehandskledij en games. Ze hebben ook een eigen Facebookpagina met enkele producten. https://www.facebook.com/ImPressKAD

Marjolein vertelt: “We hebben al eerder verkocht op een rommelmarkt en ook al op school. Deze garageverkoop was een succes. Onze eerste bezoekers waren er al vroeg, al voor de officiële start om 9 uur. We hebben zelfs met enkele klanten Frans gesproken, dat was goed om te oefenen!”

RuthVan Den Abbeel, leerkracht economie, is trots op haar leerlingen: “In economisch moeilijke tijden speelt Impress origineel in op de maatschappelijke verandering met haar ecologisch en maatschappelijk verantwoord concept. Deze leerlingen zien echt kansen om hun bedrijf te doen bloeien en ze tonen een enorme inzet”

Als de leerlingen het traject met succes doorlopen, behalen ze op het einde van het schooljaar het attest Bedrijfsbeheer. (SL)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord