Zoeken

“Ik ben geboren om op een podium te staan”

laura parijs

laura parijs
Stefanie Tirtichnik praat elke maand met een ambitieuze twintiger uit Dendermonde. Deze maand ging ze langs bij Laura Parijs.

Dendermonde – We leerden in 2011 de 23-jarige Laura Parijs kennen als de Dendermondse kandidate in het televisieprogramma So You Think You Can Dance. Met evenveel danskriebels als toen staat ze ook vandaag vastbesloten in haar dansschoenen. “Ik wil zoveel meer in het leven”, zegt Laura. Een groot avontuur waarvoor ze haar perfectionisme nodig zal hebben staat voor de deur. “Ik ben geboren om op een podium te staat”!

“Valiezen pakken en op de trein stappen”. In augustus vervangen Laura en haar vriend hun veilige omgeving door het bruisende Londen. “Ik heb structuur nodig en moet weten waar ik mee bezig ben”, toch zet ze alles op z’n kop en neemt het risico. In Londen hoopt ze een professionele danscarrière uit te bouwen in het commerciële circuit. “Wie niet waagt, niet wint”, roept ze.

De danswereld is zwaar. Als 5 blonde danseressen gezocht worden, komen honderden auditie doen. “Ik wil mijn haar gerust kleuren hoor”, lacht Laura.

In het 4de middelbaar begon het professioneel dansen op de Kunsthumaniora in Antwerpen. “Altijd hard trainen en jezelf telkens opnieuw bewijzen.” Die ervaring vulde ze aan met een Hogeschool opleiding in Nederland. Maar het begon allemaal in Dendermonde. “Greet De Proft was de eerste leerkracht die achter mij stond, ze zag iets in mij”, vertelt ze emotioneel.

Tot nu toe gaf ze les aan kinderen, deed ze gastoptredens, stelde choreografieën samen voor een theatervoorstelling en missverkiezing en deed allerlei leuke opdracht in Bellewaerde. Haar ultieme droom is vaste danser worden bij een wereldbekende artiest. Ook zou ze graag iets tegen pesten doen. “Wat is er fout met mij”, dacht ze als kind. Door te dansen ontplooide ze zich en leerde dat het oké is om jezelf te zijn.

Met de steun van haar vriend en ouders is ze klaar om haar dromen waar te maken. “Ik wil mezelf later niets kwalijk nemen”. Naast dansen durft ze wel eens te zingen en acteerlessen kreeg ze al op school mee. “Ik ben graag bezig met artistieke dingen”.

Jouw boodschap aan Dendermonde: “Wees niet bang om jezelf te zijn ondanks de afgunst en of jaloezie van anderen …”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie